Sabtu, 18 Desember 2010

FINLAND GETS NEW ADOPTION LAW AND STOPS 'PIVATE ADOPTIONS'

Het Finse ministerie van Justitie zegt dat er grote veranderingen aan komen aangaande het adopteren van kinderen. Als de wet wordt aangenomen, zouden geadopteerde kinderen contact mogen hebben met hun biologische ouders. Ook komen er veranderingen om er voor te zorgen dat particuliere internationale adopties voortaan onder de gecertificeerde nationale procedures vallen.

Experts zeggen dat de belangrijkste hervorming een verandering is die bezoekrecht geeft aan de biologische ouders van een geadopteerd kind. Volgens de huidige praktijk hebben biologische ouders dit recht niet meer, nadat zij een kind voor adoptie hebben opgegeven.

Daarnaast is het tot nu toe mogelijk om kinderen uit het buitenland te adopteren zonder een formeel proces te volgen. In de toekomst mogen zulke private, niet-gereguleerde adopties niet meer plaatsvinden.

Ook worden er leeftijdsbeperkingen gepland. Het leeftijdsverschil tussen een kind en ouder moet in adoptiegevallen minimaal 18 jaar en maxiimaal 42 jaar zijn. De minimumleeftijd om een kind te mogen adopteren wordt 25 jaar, net als nu en maximaal 50 jaar. Op dit moment is er geen maximumleeftijd voor adoptieouders die een kind uit het buitenland willen adopteren. Voor Finse kinderen was dit 40 jaar.

Als het wetsvoorstel wordt aangenomen door het parlement, zal deze in 2012 van kracht worden.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar