Rabu, 12 Januari 2011

Finaly one adopter protests against the grotesque propaganda for Haitian Adoptions

Vlieg er niet in

With courtesy to - De Wereld is van Iedereen

Bron: Blaque Ink
In het NRC Weekblad van zaterdag krijgt de Nederlandse Adoptiestichting (NAS) uitgebreid de gelegenheid om zich op de borst te slaan. Acht pagina's in full color onder de titel "Ingevlogen Kinderen". Tjonge, wat was het toch een schitterend idee om al die zielige Haïtiaanse kinderen met het vliegtuig op te halen. En wat gaat het GE-WEL-DIG met al die kinderen! Wel jammer dat het lijk van adoptierechter lag te vergaan onder de puinhopen van het Paleis van Justitie. Moesten ze nog snel een andere autoriteit bereid vinden om haar handtekening te zetten.

Ook jammer dat er zo veel is waarover het artikel met geen woord rept. Bijvoorbeeld over de moeder die haar twee kinderen zowat uit de bus richting vliegveld moest trekken, omdat ze hen bij zich wilde houden. En over andere familieleden die voor altijd onwetend zullen blijven over het lot van hun kinderen, die wél in het vliegtuig zaten. Over de kosten van deze operatie en wie die hebben gedragen. Over de geschiedenis van adoptie uit Haïti, die dusdanig getekend was door kinderhandel, geknoei met documenten en corruptie dat Wereldkinderen al in 2008 had besloten te gaan stoppen met adopties uit Haïti. Over de gevoelens van deze groep kinderen als ze volwassen zijn en ontdekken dat de juridische basis voor hun adoptie voor de meesten enigszins, maar voor sommigen zeer dubieus was. En over de wens van de NAS om desondanks het liefst morgen weer te beginnen met adopties in Haïti.

In tegenstelling tot andere adoptieouders sta ik dus niet te juichen over dit artikel.
After the UAI critical note regarding the article in the NRC an adoptive father also expresses his disapproval of the propaganda in one of major Dutch Newspapers of last weekend. Even he seems to be an exception in the league of adopters, still this development shows some hope of sanity in the adoption world.


Tidak ada komentar:

Posting Komentar