Sabtu, 29 Januari 2011

Gays tending to have the idea to have rights to have children

Gay Live

Het verdriet is enorm bij Peter Meurrens (37) en Laurent Ghilain (27). Het homokoppel heeft een zoontje van twee, Samuel, dat vastzit in een Oekraïens weeshuis. Dat blijft zo tot een Belgische rechter de vaderschapsband eindelijk wil erkennen. Koppen brengt vanavond hun verhaal.

Peter: “Adoptie kan in ons land, maar bleek in de praktijk zo moeilijk, dat we voor een draagmoeder kozen uit Oekraïne, waar dat legaal is. Maar niemand had verwacht dat uitgerekend de Belgische autoriteiten zouden tegenwerken.”

Het jongetje is verwekt met het zaad van Laurent bij een Oekraïense draagmoeder, die hem meteen na de geboorte zoals afgesproken afstond. De problemen begonnen toen de Belgische consul in Kiev de pasgeboren baby geen Belgisch paspoort wilde geven.
Bart Ouvry van het ministerie van Buitenlandse Zaken: “De praktijk van draagmoeders is eigenlijk een leemte in de Belgische wet. Daardoor kunnen we de nationaliteit van het kind niet erkennen.”

“Eigenlijk zijn we te eerlijk geweest, we hadden hem beter meteen meegenomen met een toeristenvisum, dan was hij wel illegaal in België maar tenminste bij ons”, vertelt Laurent “Die meubeltjes staan hier nu twee jaar, de luiertafel zal niet meer nodig zijn en het bedje is intussen te klein.” Peter is vooral bang voor de toekomst: “Een jaar bij een Oekraïense pleegmoeder en een jaar in een koud weeshuis, daar komt een kind niet ongerept uit.”

Koppen: op donderdag 27 januari om 20.45 u. op één

Tidak ada komentar:

Posting Komentar