Kamis, 11 November 2010

22 & 23 NOVEMBER FILM & DEBAT IN URECHT

PERSBERICHT

26 oktober 2010

MEDIA

Landelijk adoptiedebat, voorbij het taboe

Veerkracht, het verhaal na Spoorloos en de rol van de kerk en kinderhandel voor adoptie.

AFSTAND EN ADOPTIE

Stichting United Adoptees International (UAI) met ondersteuning van vereniging Wereldkinderen, streeft naar een evenredige vertegenwoordiging in het adoptiedebat voor alle partijen in de adoptiedriehoek, ouders, geadopteerden en adoptie-ouders. Maar de eerste groep, de ouders die hun kinderen vrijwillig of gedwongen hebben afgestaan, horen of zien we bijna niet.

Daarom heeft de UAI besloten, met name hen, uitgebreid te belichten en aan het woord te laten. Op 22 en 23 november organiseert de UAI in Kargadoor te Utrecht een landelijk debat met als thema’s: Veerkracht, het verhaal na Spoorloos en de rol van de kerk in kinderhandel voor adoptie.

NEDERLANDSE PREMIERE VAN RESILIENCE

Op maandag 22 november wordt de Nederlandse première van de documentaire ‘Resilience’ vertoond van filmmaakster Tammy Chu. Zij is een geadopteerd Koreaanse uit de Verenigde Staten die bekend werd door haar autobiografische werk ‘Go-Hyang’ over haar ontmoeting met haar Koreaanse familie en het werkelijke achterliggende drama.

In Resilience vertellen een geadopteerde Koreaan (Brent) uit de Verenigde staten en zijn Koreaanse familie openhartig over de achtergronden en emoties die de adoptie heeft teweeg gebracht. Na de documentaire zal een panel discussiëren over de documentaire en vragen uit het publiek beantwoorden. In het panel zijn vertegenwoordigd, Will van Sebille (ouder), Martijn Roessingh (adoptievader en schrijver van het boek: Waarom China mij twee dochters) en Tammy Chu (de documentairemaakster).

KERK EN KINDERHANDEL

Op dinsdag 23 november wil de UAI in de reeks taboedoorbrekende thema’s rondom afstand en adoptie, aandacht schenken aan de vaak onbekende rol van de kerken in internationale adoptie. Met een inleiding over de Europese als ook de internationale context door Hilbrand Westra.

Deze avond zal tevens schrijfster Carine Hutsebaut haar boek ‘Kleine Zondaars’ belichten waar het verhaal wordt vertelt van een Vlaamse moeder die haar kind verloor aan adoptie door toedoen van de kerk. Hoofdpersoon van het boek; Elise van de Venne, zal ook aanwezig zijn om het verhaal toe te lichten. Daarna zal een panel bestaande uit Carine Hutsebaut, Elise van de Venne en prominenten uit het onderzoeksveld rondom misbruik in de kerk vragen uit het publiek beantwoorden.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar