Selasa, 14 Desember 2010

De Wereld is van Iedereen

Haïtikanaal opgeschort

Bron: Unicef
De Nederlandse Adoptiestichting betreurt dat staatsecretaris Teeven de adopties uit Haïti formeel heeft opgeschort. In een persbericht schrijft de stichting:
"In samenspraak met onze Haïtiaanse contactpersonen zijn wij in staat om de procedure omtrent afstand met alle zorgvuldigheid te omringen, bijvoorbeeld door DNA testen te doen of door verweesde kinderen alleen dan in de bemiddeling op te nemen indien de verwezing met harde bewijzen is vastgesteld. De NAS heeft dan ook geen twijfel over de afkomst en herkomst van de kinderen."
Dat vind ik knap: een procedure 'met alle zorgvuldigheid omringen' in een land waar de overheid nauwelijks functioneert. De NAS is denk ik even vergeten dat adoptie een juridische handeling is. Waar je dus rechters en een adequate kinderbeschermingsorganisatie voor nodig hebt. En wat ik nog knapper vind: bewijzen dat een kind wees is. En hoe bewijs je dat het geen tantes, ooms of grootouders heeft om voor te zorgen?

De NAS zet de deur willens en wetens open voor kinderhandelaren onder het mom van een 'menswaardige toekomst voor kinderen'. Wie de kinderen in Haïti een menswaardige toekomst wil geven kan beter helpen om het land op te bouwen.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar